En semester fylld med utmaningar

Posted by on 20 juni, 2013

972265 10152018138743572 1426181941 n

Semester, vad är det? Att ligga i sängen till klockan tolv på dagen? Eller att vakna av en liten kall nos från en valp som vill upp i ottan och gå ut och kissa?
För oss är det det senare. Och eftersom man ändå är uppe så kan man lika gärna rivstarts dagen med en löprunda genom skogen, eller hur?
Det blev sex kilometer i dag och jag antar att jag försökte springa ifrån myggen, för det var den snabbaste rundan åt det hållet i år. Jag tror aldrig att jag kommer att upphöra att förvånas över att man faktiskt springer fortare ju mer man springer. För så enkelt verkar det vara. Jag gör ingenting särskilt annars. Jag kör inga intervaller, skriver inga tabeller, äter ingen speciell mat, går inte efter något schema – jag har försökt men jag kroknar nästan alltid efter en eller två veckor. Jag vill ju bara springa. I min egen takt. Och tydligen räcker det. Visst är det märkligt?

Och när jag ändå var lite uppvärmd så körde jag lite plankan också – det var länge sedan jag tog tiden. Nu börjar jag på tre minuter och så ökar jag en minut i veckan. Vi får se hur länge det går att öka. Målet är tio minuter.
Dessutom har NMT-instruktören Bruno kastat in ännu en utmaning, eller rättare två:

”Ligg på rygg med händerna under rumpan. Dina ben ska vara raka. Gör små cirklar medsols, under minst 30 sekunder eller hur mycket du orkar, men fokusera på kvalitet, utför sedan samma rörelse åt andra hållet med samma tid. Kör fem set. Vila max 1 min mellan varje set.
OBS! Du får inte gå ner i tid mellan olika set, bara samma tid eller mer tid.
Extra utmaning:
Gör något bra för en annan person, du behöver inte skriva det på FB. Var glad för det du gör bara.”

Check på cirkelrörelserna, check på det andra. Och ja, det känns bra. Tack Bruno, en man med stort hjärta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *