Varmt, roligt och soligt i Malmö

Posted by on 4 juni, 2013

I helgen hade vi ett stort prova-på-pass på Ribersborgsstranden i Malmö, även kallad Ribban. Och ribban hade lagts högt. Drygt sjuttio människor hade anmält sig – men hur många skulle dyka upp? Det är alltid ett visst bortfall – många får förhinder eller får kalla fötter i sista stund.
”Sextio”, gissade jag kaxigt. Det var ju ändå min gamla hemstad. Där bangar de inte i första taget.
Det kom sjuttio. I princip full pott! Och jag blev så himla glad och stolt redan där. Inte minst sedan jag hade bästa supportern och medhjälparen med mig, Movitz 7, som ville se mammas uppväxtstad och nu hjälpte till att montera ihop flaggor och att dela ut västar.

IMG 1035

Vi stod i skuggan av träden och pratade, först Anna och sedan instruktörerna från Malmö och Lund. Till slut var det dags för mig – och jag fick jubel och skratt och applåder. Jag blev nästan rörd.

292511 10151971708378572 1846130066 n

I publiken såg jag flera av mina gamla skolkompisar och arbetskollegor. De log och ville kramas och lite kram- och pratkalas blev det – men sedan var det ”uppställning!” och dags att inta stranden.

Det blev höga knän och spring på stranden och koordinationsövningar och tankeövningar med äldsta först och yngsta sist och armhävningar och stafetter och björngång och krabbgång och hunden.
”Vi gillar djur inom NMT”, skrattade Anna.
Det var armkrok och situps och armkrok med stafett och armkrok med allmänt magläge. Det var armhävningar med klapp och stafetter med ålning medelst hasning under ”hundar”.
Det var varmt och svettigt men glada skratt och hejjarramsor hördes över nejderna från alla blå- och grönvästar. I jägarmarschen hem blev jag nästan omsprungen av Movitz som sprang bara för att det såg så kul ut. Och alla jublade! Heja Movitz!

Ja, det var en härlig dag. Med tårta för Ida som fyllde 35 – och Movitz fick rosen. Bara en sån sak visar hur mycket kärlek, värme och omtanke det finns inom NMT. Apropå värmen så var vi rätt många som slet av oss träningskläderna och sprang ut på T-bryggan och hoppade i havet efter träningen. Because we were worth it.

IMG 1043

Och Movitz sa: ”Mamma, när man har hittat något man tycker om, då vill man göra det typ hela tiden.”

IMG 1037

Tack Malmö, det gjorde ni bra. Vi kommer gärna igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *