Hej Annika, veckans NMT:are!

Posted by on 30 maj, 2013

644500 10151525851666164 950107171 n
Hej Annika Lignell, 34, varför är Nordic Military Training så vansinnigt roligt?
Det är en kombo av att få leka utomhus i alla väder och med ett gäng roliga kamrater som pushar mig till max. Ibland skriker vi av smärta och ibland ligger vi en hög och skrattar, ibland hänger vi konstigt nog upp och
ner i ett träd och ibland gör vi 300 jobbiga armhävningar. Det är roligt att se så tydliga resultat på kroppen och i knoppen. Endorfinerna sitter i hela dagen och när jag kommer till jobbet delar jag gärna med mig av dessa till de mindre morgonpigga. På så sätt får jag omgivningen till att träna mer och smartare och äta bättre, det är coolt och roligt och det blir en
snackis.

Varför går man frivilligt upp för att träna klockan
sex på morgonen – i alla väder?

Tränar man på morgonen har man det liksom gjort! Annars kan man komma på tusen ursäkter under
dagen för att inte träna på kvällen. Det finns inget annat att göra på morgonen, alltså inga inplanerade middagar eller andra event. If you snooze you loose!
När klockan ringer har jag inte så mycket val, det är bara att slänga benen över sängkanten, äta en banan och klä på mig. Jag svär och tycker jag är galen under de tre minuter det tar för mig att gå till ÖIP men så fort jag möter mina krigarkompisar faller allt på plats, vi ska klara detta ihop och ha roligt i 75 minuter!

Är det bara kortsnaggade killar som hoppar jämfota upp i trädtopparna som är med?
Oh nej, de flesta av oss har långt hårsvall! De flesta är kvinnor som vill få sig en push i rätt riktning. Det
är roligt att vi är blandade grupper, då blir dynamiken som bäst – inte för tjejigt och inte för grabbigt.
Vi är alla olika, en del har gjort lumpen och är lite rädda för att det ska vara förnedrande men de blir snabbt varse om att vi bara pushar och hejar på, bär på den som är svag eller sätter en hand på ryggen på den som springer långsammast just idag. Man får alltid hjälp. Sedan finns det väl några kortsnaggade killar också – men de är faktiskt helt normala, de har bara förlorat lite hår på hjässan.

Hur mycket betyder gruppdynamiken?
Allt! De är mina PT’s. Jag har en PT 3-4 mornar i veckan känns det som. Med dem klarar jag att ge ännu mer, hade jag tränat ensam skulle jag maska desto mer och sluta när det blir som jobbigast. Då blir man inte starkare.

Hur mycket betyder kamratskapen?
Väldigt mycket. Missar jag ett morgonpass är det alltid någon som hör av sig på Facebook för att fråga om sängen var skön, haha. Man vågar liksom inte inte
dyka upp!

Är det verkligen vettigt att träna utomhus i minus 20 grader?
Ja, det är ju det som är tjusningen. Att brottas i snö eller i lera är lika roligt, eller jobbigt. Att få uppleva varje årstid med dess olika egenskaper och fauna. Att få andras frisk luft och se solen gå upp mellan
trädkronorna. Mitt i den smällkalla vintern längtar jag till de ljusare vårdagarna och mitt i den heta sommaren längtar jag till våra snöbollskrig. Man hinner aldrig tröttna då vädret är så varierande.

Hur länge har du varit med?
I tre år och jag har försökt locka med andra, men det är nästan ingen som vågar och jag förstår det inte. De ser ju glädjen, resultaten och mitt euforiska jag! Hur kan man inte vilja träna NMT, det är den bästa träningen någonsin!

396141 10151091890140114 1575581377 n

Hon kan för övrigt surfa också, den där Annika.

2 Kommentarer till Hej Annika, veckans NMT:are!

  1. Albin

    Fantastisk inspirerade intervju, no more snoooooze…

  2. Hillevi Wahl

    Tack Albin, vad kul! Annika är galet bra. Rent generellt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *