Hundra härliga prova-på-are!

Posted by on 25 augusti, 2013

1170764 10151546529087587 963162051 n

Vilken fantastiskt härlig lördag det blev med nästan hundra nyfikna som ville prova på Nordic Military Training.
Solen sken och alla var så underbart glada och lite pirriga i magen. Ungefär som när det är dags för skolstart igen. Även jag. En sommar på latmasksidan har inte gjort mig särskilt kaxig.
Men man blir ju så glad. Det är ju så roligt. Det tar inte många minuter förrän mungiporna sitter uppe vid öronen. Och där stannar de kvar i de 75 minuterna som ett prova-på-pass varar.
Vi delades rätt snabbt upp i fyra grupper, två blå (otränade) och två gröna (normaltränade). Min grupp hade Magnus och Johanna som instruktörer och fick börja med konditionsövningar. En av dem är Tåget, där tre står på led bakom varandra och håller varandra i västarna – medan en står med näsan mot tåget och ska försöka nudda den sista ”vagnen”. Det låter enkelt – men är något så vansinnigt svinjobbigt så man nästan tycker att man är färdigtränad sedan. Men det är man såklart inte.
”Nu är det bara sjuttio minuter kvar!” ropade jag uppmuntrande till mina kamrater när vi joggade vidare in i skogen.

533748 10151546528832587 1853260200 n
Instruktören roade sig med att ropa ut en kroppsdel som vi skulle lägga mot marken för att sedan studsa upp och jogga vidare. ”Vänster hand! Höger knä! Rumpan!” och så min favorit: ”Pannan!”
Det är då man får de berömda lerspåren i ansiktet. Och det är barnsligt roligt.
Rätt snart kom vi fram till Diket. The world famous. Det är väl ungefär två-tre meter djupt och fullt av ogräs och lera. Precis sådant som vi älskar inom NMT.
”Ni ska ner och över och upp på andra sidan och göra fem upphopp och sedan ner och över och lägga er i plankan och vänta på er kompis som gör samma sak!”
Det är vansinnigt svinultrajobbigt. Och det är här och nu man inser varför man aldrig ska träna NMT i sina finaste skor eller kläder och varför man behöver ett par handskar. Och rätt mycket pannben.
Sa jag att mitt gäng var en stark grupp? Vi var ett oerhört starkt gäng! Så vi flög upp och ner och gjorde upphopp som om vi aldrig gjort annat. High five på den!

Ja och sedan var själva uppvärmningen kvar. Haha. De resterande sextio minuterna körde vi stups och armhävningar och åkning medelst hasning och björngång och stafetter och benböj och ännu mera upphopp och skallgångskedjor i skogen och armkroksintervaller och handklapp i armhävningsposition och Spegeln – som är en alldeles speciell sorts plåga man kan utsätta sin kompis för. Om man är på det humöret. Och tusen miljoner grejer till som bara är så roliga så man blir fullkomligt lycklig i hela kroppen.

557411 10151546528967587 1664805139 n

Det blir inte mycket vackrare än så här. Hundra träningsglada människor. Välkomna in i NMT-gemenskapen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *