Metrokrönikan: Fjället är mitt livs utmaning

Posted by on 15 augusti, 2012

Höstens första Metrokrönika handlar om helgens utmaning! Nu är det bara en dag kvar.

Metrofjall2

Den börjar så här:

”I helgen står jag inför mitt livs utmaning. Då går startskottet för en av Sveriges tuffaste tävlingar, Björkliden Arctic Mountain Marathon, BAMM. Det är en tvådagars fjällorientering för tvåmannalag med övernattning. Vi har fått välja på att springa tre, fem eller sju mil på fjället. Fågelvägen. Jag och min kompis Charlotte valde tre mil och tyckte vi kom lindrigt undan.
Men nu sitter jag här, med fjärilar i magen och undrar lite hur det här egentligen gick till.
Hur kommer det sig att jag, som för bara två år sedan hellre läste böcker och åt praliner i soffan, nu sitter med en tur-och-retur-resa till de svenska fjällen och är upphetsad som ett barn som ska få gå på tivoli? Hur gick jag från klumpeduns till militärtränad? Hur fick jag det kroppsliga självförtroendet att anmäla mig till en av Sveriges största utmaningar och tro att jag faktiskt ska klara av det. För det tror jag. Stenhårt.
Svaret ligger i ordet kamratskap.”

Läs hela krönikan här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *