Myterna

1. Man måste vara vältränad när man börjar.
Fel. Det är som att tro att man måste banta innan man går till Viktväktarna. De som utvecklas mest och har största utbytet av att träna med NMT är de som från början är helt otränade. Men det hjälper om man är envis som synden. Vilket framför allt kvinnor ofta är.

2. Det är mest unga, muskulösa killar med snaggat hår som tränar NMT.
Fel. 70 procent av de som börjar i rookiecampen är faktiskt kvinnor, medelåldern är 35-50 år. I basicgruppen är det ungefär lika många kvinnor och män. Medelåldern är densamma.

3. Man kan inte vara överviktig.
Fel. Många som kommer till NMT och börjar i rookiecampen gör det som ett roligt sätt att gå ner i vikt, samtidigt som de blir starkare i kroppen. Att bära på 10-20 kg övervikt är inget hinder. Rookiecampen är specialuppbyggda för att alla ska kunna vara med och köra i sitt eget tempo, på sin egen nivå.

4. NMT-instruktörerna skriker och är oförskämda.
Fel. Instruktörerna ropar ut uppgifter som ska utföras, de måste ropa för att alla ska höra. Det är disciplin och fokus som gäller. Man får inte småprata i leden, bara peppa varandra till nya stordåd. Ropen som hörs är oftast i form av mental pepp och massor av bekräftelse: ”Du är grym, du är stark, bra jobbat!”

5. Man kan inte komma ensam.
Fel. Att komma ensam kan rentav vara en poäng! När du kommer till ett NMT-pass får du vänner för livet. Jag lovar.


2 Kommentarer till Myterna

  1. Sofie

    hmm, lite fler av folket i myt 2 hade jag tyckt om. dock är ju redan personerna i NMT-gänget störtsköna men ändå 😉

    • Hillevi Wahl

      Vilken bra idé. Egentligen handlar ju hela boken om just människorna inom NMT. Men jag ska försöka förklara magiken med det störtsköna NMT-folket i ett blogginlägg. Återkommer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *