NMT – Nordic Military Training

Såhär beskriver sig NMT själva på hemsidan. Mer info om träningsformen, möjligheter att anmäla sig och så vidare hittar du HÄR.

Vilka är det som tränar på Nordic Military Training?
Våra medlemmar är i alla åldrar, med det gemensamt att de vill ha en radikal förbättring och att de har insett att gymkortet inte inkluderar motivation. Våra medlemmar är stora eller smala, otränade eller vältränade, mamma- eller pappalediga, karriärfokuserade, arbetslediga eller studenter. Vi ställer inga krav på våra medlemmar vad gäller träningen mer än att man ska VILJA! Det vi vill är att få dig att prestera mer än du trodde var möjligt, där utgångspunkten är din nuvarande träningsnivå. Oavsett om du är otränad eller vältränad eller någonstans mittemellan så kommer Nordic Military Training att ge dig en fullt tillfredsställande träning där alla har möjlighet att ta ut sig hur mycket de vill.

Men varför Nordic Military Training?
Vi erbjuder det inget gym inkluderar i sitt medlemskap – att lyckas få dig att prestera mer än du trodde var möjligt. Varje träningspass har en till två instruktörer. Dessutom finns alltid ett eller två väldigt träningserfarna och/eller utbildade ankare där för att få dig att åstadkomma det maximala av din kapacitet. Även resten av gruppen motiverar dig till att ta i de där extra 30 procenten som du inte skulle göra inomhus i ett gym. Det är dessutom betydligt mer hälsosamt att träna utomhus i friska luften än instängd i ett svettigt gym där du måste köa till maskiner för att få ett någorlunda fullgott träningspass. Träningspassen på Nordic Military Trainning är intensiva och du tränar till och med under vilan.

Skriker instruktörerna?
Nej, inte ofta, men de höjer rösten för att alla ska höra så att övningarna utförs korrekt och att antalet repetitioner är lika för alla.

Vilka kläder ska jag ha?
Du får komma precis hur du vill, huvudsaken är att du kan röra dig fritt och obehindrat, att du känner dig bekväm och framförallt att kläerna tål att smutsas ner. Tänk på att du blir varm när du springer så klä inte på dig för mycket, samt använd material som andas så att svetten transporteras bort. Undvik gärna bomullskläder, eftersom de kan bli otympliga att röra sig i när de blir våta. Vi rekommenderar också att du använder tunna handskar, samt träningsskor anpassade till terräng och löpning.

Vilka förkunskaper kräver ni av mig?
Inga alls mer än att du ska vara motiverad till att prestera och att du ska vilja träna. Vi utgår dock från att alla kan springa. Vår träning innehåller inga avancerade aerobicsteg utan vi fokuserar på övningar där huvudet kan kopplas bort och du flyter med i träningen.

Vilken bakgrund har era instruktörer?
Alla har militär bakgrund, eller från brandkåren eller polisen. Detta är för att de ska kunna leva upp till namnet Nordic Military Training. Våra ankare däremot är träningserfarna människor med olika bakgrunder.

Vad är ett ankare?
Ett ankare är någon som vid uppmaning från huvudinstruktören får ansvar för att hålla samman gruppen och pusha på de som behöver extra stöd. Är det större grupper som tränar så krävs det ankare så alla ska känna att de får chansen att få ut mesta möjliga av passet.

Men varför är träningen förlagd 6.15 och 18.00?
För vissa personer är morgonen den bästa tiden att träna på och för andra är kvällen det bästa alternativet. Vi brinner för det vi gör och vi vill erbjuda alla chansen att kunna träna…

Vad menar ni med ”toughest workout you’ll ever love”?
Vi vet av erfarenhet att det här är en träningsform som vinner mångas hjärtan. Många av våra medlemmar har sysslat med den här träningsformen under längre tid och många planerar sina tjänsteresor, dagistider och sitt arbete efter träningen. Du måste uppleva Nordic Military Training för att förstå charmen med den här typen av träning och för att känna på den fantastiska gruppkänslan som uppstår under varje träningspass.

Vilken typ av träning kan jag förvänta mig?
Vi erbjuder en varierad träning som innehåller både konditions- och styrketräning. Konditionsträningen kan innebära allt från back- till terränglöpning eller intervallträning, och styrketräningen kan innebära att göra armhävningar, hang-ups eller att springa med en kamrat på ryggen en viss sträcka. Vi tar heller inga vägar förbi vattenpölar eller diken utan vi utnyttjar alla möjligheter för en varierad träning.

Vad är skillnaden mellan NMTBasic och NMT-Träning?
Vår ambition är att alla ska kunna vara med att träna och få ut maximalt av sin träning. Uppdelningen av klasser och individer är svår, men vårt motto är ”vi lämnar ingen bakom”. Vi har benämnt några pass för Basic för att alla ska känna sig välkomna. Detta innebär inte att en som känner sig tränad och som kommer på ett Basicpass inte får ut något av sin träning – instruktören kommer att anpassa klassen så alla får köra efter sin förmåga. Basicpass innebär således inte att det är någon ”walk in the park” – det är en tuff intensiv träning men mer anpassad efter gruppens förmåga.

Varför ska jag betala för att träna i skogen, den är ju gratis?
Det är inte bara träningen i skogen som du betalar för. Ett medlemskap i Nordic Military Training innebär att du tränas av instruktörer med ett förflutet inom militären, polisen eller brandförsvaret där vi garanterar att du alltid får möjlighet att pressa dig till ditt yttersta med hjälp av instruktörer och gruppen. Du får möjlighet att via våra fystester se hur du förbättrar ditt resultat. Du får tillgång till dusch på Östermalms IP och på Zinkendamms IP, observera att det ej finns omklädes- och duschmöjligheter på lördagspassen på Östermalms IP.


31 Kommentarer till NMT – Nordic Military Training

 1. Kristina

  Hej!
  Jag är en ruskigt otränad medelålders kvinna, som tycker det här verkar jättekul, MEN jag bor på en ort där NMT inte finns ännu, utan kommer på turné till våren. Då antar jag att det man kommer att starta – om det finns tillräckligt med intresse efter turnén – först blir Basic, inte Rookie. Och jag är väl egentligen på en SubRookie-nivå 😀
  Här kommer då min följdfråga till det: här ovanför skriver du ”Vi utgår dock från att alla kan springa”. Betyder det att alla ska ha den fysiska förmågan att kunna springa (alltså inte vara funktionshindrad eller tillfälligt skadad), eller betyder det att man faktiskt just nu ska _orka_ springa? Jag har förmågan att kunna springa, men orkar just nu inte så många minuter i ett sträck… 🙂

  För övrigt vill jag tacka för en grymt inspirerande blogg/hemsida!

  // Kristina

 2. Hillevi Wahl

  Hej Kristina!
  Det går alldeles utmärkt att komma på din nivå. I början springer man kanske hundra meter i taget, inte mer. Om du klarar det fixar vi resten. Välkommen!

 3. Eva

  Hej Hillevi!
  Undrar om en dam på 60+ platsar i gänget? Ganska otränad men tycker att det här med NMT verkar kul!
  Hälsningar
  Eva

 4. Hillevi Wahl

  Hej Eva. Det är kul! Vansinnigt busigt roligt och det är just det som gör att man inte inser hur mycket man faktiskt tränar. Självklart är du välkommen med i gänget. Kom och prova på, vetja!

 5. Madeleine

  Hej,
  Har anmält mig till prova på i Lund på lördag. Wihiiieee, vad kul det ska bli!

  • Hillevi Wahl

   Wihiieee, vad kul det var! Bästa värsta gladaste gänget i Lund! Tack alla!

 6. Viveka

  Hej
  Jag gjorde min prova på- anmälan mitt i natten på jobbet. Efteråt fick jag ångest och tvivlade på om jag verkligen klarar det. Jag berättade för mina arbetskamrater vad jag gjort och döm om min förvåning när det visade sig att en av mina kollegor också anmält sig. Så nu blir det svårt att backa. För att vara riktigt säker på att jag kommer i väg på lördag förmiddag i Lund har min dotter också anmält sig.
  Jag har tröttnat på gympapass och tvingar mig bara till gymet för att upprätthålla lite muskelstyrka. Är i akut behov av motivation, och hoppas att jag inte är förpassad till ett liv som soffpotatis.
  Så… vi ses i Lund på lördag!

  • Hillevi Wahl

   Hej Viveka! Det är helt rätt att ta tag i en kompis och peppa varandra. Helt i vår NMT-stil. Tillsammans klarar man dubbelt så mycket. Och vågar dessutom tredubbelt så mycket. Hoppas du får ett helt nytt liv, som jag fick. Motivation kommer du garanterat få av allt pepp, alla sköna lyckoendorfiner och av att se hur mycket du klarar av. Heja dig!

 7. Sören

  Hej!
  Låter kul. Men på hur många orter finns NMT? Jag har anmält mig till 31/3 då jag
  bor i Karlstad.

  • Hillevi Wahl

   På Extremt-kul-turnén i vår kommer vi att hinna med femton platser i Sverige. Och bara det finns intresse på alla orter, så kommer det att startas upp NMT-träning. Vilket jag tycker är helt magiskt roligt. För vem kunde tro för ett och ett halvt år sedan att jag – denna soffpotatis – skulle kunna bli handelsresande i träningsglädje?! Vi ses i Karlstad!

 8. märta

  hej!
  jag undrar hur man anmäler sig? finns det i Uppsala?

  • Hillevi Wahl

   De är hur enkelt som helst. Tryck på den gul-oranga-knappen i högerspalten där det står GRATIS PROVTRÄNING – sedan väljer du Uppsala, dit vi kommer lördagen den 18 februari klockan 12.00.
   Eller också skickar du bara ett mail till info@nordicmilitarytraining.se och berättar att du vill köra ett gratis prova på pass i Uppsala den 18 februari.
   Vi ses!

 9. Carina

  Hej!
  Jag läste reportaget i Aftonbladet Söndag igår och kände på en gång att detta är något för mig! Det låter vansinnigt roligt och jag anmälde mig nu direkt på morgonen till Prova-på-passet i Karlstad. Jag bor i Dalarna så det blir en nätt liten resa på ca 23 mil enkel resa, men det är det värt för att få testa. Tänkte bara höra lite hur träningen är upplagt om man börjar ”på riktigt” sen efter prova-på? Hur många gånger i veckan bör man träna och är det både på helger och vardagar? Jag vill jättegärna börja men funderar på hur man löser det rent praktiskt när man bor så långt borta? För det finns väl ingen ort i Dalarna dit man kan åka ännu? Jag är både medelålders och överviktig, har hört att det går bra att ansluta ändå, men man undrar ju om man ens kommer att orka i början 🙂

 10. Hillevi Wahl

  Du kommer garanterat att orka, men jag förstår att det är långt att åka. Men kom och prova, vetja! Det är alltid en rolig happening, en härlig upplevelse – och det är inte alls omöjligt att vi startar upp något i Dalarna i höst, om intresset finns.

 11. alexandra

  Hej.
  Tack för idag här i Örebro. Var superkul att testa på och vill verkligen fortsätta med det här. Ska dock flytta upp till Skellefteå så jag hoppas att det kommer dit inom kort så man kan fortsätta.
  Mvh.

 12. Hillevi Wahl

  Hej, när flyttar du? Du kan ju träna i Örebro så länge, tänker jag, för jag vet av egen erfarenhet att man inte ska skjuta upp saker när man väl har fått upp styrfarten. Vi gillar norra Sverige, de älskade verkligen NMT, så det är inte alls omöjligt att det kör igång på fler platser, som Skellefteå. Maila info@nordicmilitarytraining.se och föreslå det. Finns det tillräckligt många för en grupp, så är det stor chans att NMT kommer dit!

 13. Lotta

  Hej! Det här verkar ju verkligen vara något för mig! Behöver göra något annat än gymträning och löpning. Meeeen……har ju missat prova på i Sundsvall, och bor i Hudiksvall så då undrar jag vad jag gör då?

 14. Hillevi Wahl

  Maila NMT-kontoret och föreslå att det ska komma ett prova-på-gäng till Hudiksvall. Om du råkar komma förbi en av de orter där vi redan finns etablerade så är det bara att maila och be att få prova på där. Maila till info@nordicmilitarytraining.se
  Under tiden så rekommenderar jag dig att läsa boken. Extremt kul. Den köper du billigast på adlibris.

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9187049031

  Glada hälsningar
  Hillevi Wahl

 15. Maria

  Hej! Det här vill jag verkligen prova på! Jag bor i Jönköping och tror att det ska finnas här men jag hittar inga kontaktuppgifter. När jag försöker komma in på hemsidan nordicmilitarytraining.se så står det bara att sidan inte kan visas, har du något tips på hur jag kan få fatt i information?
  Hälsningar /Maria

 16. Alma

  Hej! NMT verkar verkligen skitkul men har inte hittat vart ni befinner er någonstans. bor själv i västerås och undrar då vart närmaste plats är?

 17. Hillevi Wahl

  Jag tror att det finns i Västerås. Här är hemsidan:

  http://www.nordicmilitarytraining.se/vasteras

  Jag dubbelkollar de uppgifterna, dock.

 18. Frida

  Hej!

  Jag missade prova-på- dagen här i Uppsala 16/2, finns det någon möjlighet för mig att prova på detta vid något annat tillfälle?! Verkar hur kul som helst!

  / Frida

 19. Hillevi Wahl

  Jajjemän! Det går ALLTID att komma till ett pass och prova på alldeles gratis, vår, vinter, sommar och höst. Klicka bara på prova-på-knappen på hemsidan:
  http://www.nordicmilitarytraining.se/uppsala/

  Lycka till!

 20. cecilia lennholm

  Hej jag hoppas verkligen ni öppnar något här i Dalarna till hösten vill så gärna börja, skulle vilja prova på först men har svårt att ta mig någonstans .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *