Hej Gunnar – veckans NMT:are!

Posted by on 23 maj, 2013

5257 4644221353731 1319501610 n
Hej Gunnar Björkman, 49, varför är Nordic Military Training så vansinnigt roligt?
”Framför allt beror det på den härliga gemenskapen och det oförutsägbara innan varje pass, att man aldrig riktigt vet vem som leder gruppen och vad passet kommer att bjuda på”.

Varför går man frivilligt upp för att träna klockan sex på morgonen – i alla väder?
”Att göra något tillsammans med likasinnade och den glädje man känner efter avslutat pass ger energi till hela dagen. Man kan känna sig helt slut fysiskt när man har avslutat passet, men ändå finns det energi kvar.”

Är det bara kortsnaggade killar som hoppar jämnfota upp i trädtopparna som är med?
”Absolut inte! Det är en stor blandning, både i ålder och träningsnivå – men alla har samma ambition, att bli starkare och få bättre kondition”.

Hur mycket betyder gruppdynamiken och kamratskapen?
”Allt! Det är det som ger träningen en bredd. Kamratskapen i träningen bryggar över och delar styrkan mellan individerna.”

Är det verkligen vettigt att träna utomhus i minus 20 grader?
”Att träna utomhus i minus 20 eller plus 25 är inte det avgörande – det är att komma ut och röra sig och må bra, oavsett vilket väder det är.”

Hur länge har du varit med?
”I fem år, med ett uppehåll under ett halvår på grund av ett diskbråck.”

Har du lockat med någon annan?
”Det är lätt att berätta med glädje om träningen för andra så det är säkert många i min bekantskapskrets som har provat att träna NMT. Min dotter gick ett rookiecamp och är nu helt fast i träningen sedan två år.
Två av mina bröder har också tränat med stor glädje men gör uppehåll på grund av sin arbetssituationen. Men jag har inte hört någon som har tyck träningen varit fel.”

Tack så mycket, Gunnar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *